Monique Smit

Monique is inmiddels niet meer weg te denken van televisie en radio.
Ze werd bekend met het tv-programma Gewoon Jan Smit, een realitysoap van haar broer.
In het voorjaar van 2007 deed ze mee aan het Tien-programma Just the Two of Us, waarin ze onder professionele begeleiding een muzikale carrière begon. Haar partner in dat programma was Xander de Buisonjé. Monique en haar partner verloren de finale van Edwin Evers en zijn partner Berget Lewis.

Voor Kerst 2006 zong ze met broer Jan het liedje Kerst voor iedereen, dat als b-kant verscheen op de single Cupido. In 2007 tekende ze een platencontract, waarna haar eerste solosingle Wild eind juni uitkwam. Later dat jaar stond er een album gepland, maar dit werd uitgesteld, net als haar tweede single vanwege stemproblemen.

Eind 2007 tekende Smit een contract bij de TROS en na het uitbrengen van haar hit Wild werd ze gevraagd om het muziekprogramma Zapp Kids Top 20 te presenteren. Tot 2015 was Monique hét gezicht van dit muzikale kinderprogramma.
Vanaf 2010 presenteerde Monique met onder andere Mijn Vader Is De Beste, Sterrenparade en Sterren.nl meerdere programma's voor AvroTros, waar zij één van de vaste gezichten was.

Het duet Eén zomeravond met jou dat ze in 2011 uitbracht samen met Tim Douwsma, is een cover van het Italiaanse lied Sara perche ti amo van Ricchi e Poveri. In 2013 namen Monique en Tim samen een album op, waarvan de nummers Langzaam Wordt Het Zomer, Dromen Van Elkaar en Even Niet Hier als singles zijn uitgebracht.

In november 2014 verscheen het eerste deel van 2 Kleine Kleutertjes, een samenwerking met haar broer Jan. Het is uitgegroeid tot een uniek project en bestaat uit buitengewoon fraaie tekenfilmpjes met liedjes, een boek, een cd en kende een theatervoorstelling speciaal voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 6 jaar. De liedjes zijn geschreven door Jan en worden gezongen door Monique.
De 2 Kleine Kleutertjes worden nog elke dag uitgezonden bij RTL Telekids. Naast 2 Kleine Kleutertjes deel 1, dat de status van dubbel platina haalde, verscheen er ook een DVD uit die 23 weken op nummer 1 stond in de DVD Charts en is in oktober 2016 deel 2 uitgebracht (gouden status).

Monique beviel op 1 augustus 2015 van haar eerste kind, een jongen genaamd Noah. Vanaf 2017 is zij, als presentatrice, online te zien bij Telegraaf VNDG (Telegraaf Media Groep) en tevens is ze al jaren het gezicht van het Nederlandse cosmeticamerk Herôme.

Ook nam hij voor de Nederlandse markt verschillende nummers op in het Nederlands, waaronder in 1985 het nummer Zaterdagavond, een duet met zangeres Mieke. In 2009 werd dit nummer in kwartet opnieuw uitgebracht, met nu ook Christoff en Lindsay.

Dennie Christian is in Vlaanderen niet alleen op het podium te zien. Sinds 2016 presenteert hij op zondagmorgen bij MENT TV zijn eigen programma 40 jaar Duits Schlagerfestival, waarin hij wekelijks de geschiedenis van schlagers uit Duitsland, Nederland en Vlaanderen combineert met persoonlijke anekdotes. Zijn programma loopt niet alleen in Vlaanderen en Brussel op televisie, maar is op hetzelfde moment ook online via een livestream te beluisteren.

In 2011 was Christian een van de deelnemers aan het eerste seizoen van Ali B op volle toeren en werd daarbij gekoppeld aan rapper Yes-R. Volgens de formule van dit programma maakte Dennie een schlagerversie van Yes-R's nummer Uit elkaar (Ik ben niet meer van jou) en moest de rapper, samen met presentator Ali B en producer Brownie Dutch, een rapremake maken van Christians meervoudige hit Rosamunde. Christiaan bereikte nummer 12 in de Single Top 100 met zijn versie van Uit elkaar (Ik ben niet meer van jou). De rapremake van Rosamunde bereikte nummer 38 in de Nederlandse Top 40 en nummer 7 in de Single Top 100. Rosamunde 2011 stond 2 weken genoteerd in de Nederlandse Top 40.

In 2012 had Christian een gastrol in de derde aflevering van het derde seizoen van Toren C. In de film Ron Goossens, Low Budget Stuntman uit 2017 speelt hij een zanger die op alle spectaculaire momenten spontaan in beeld komt, met covers van Push it to the limit en Ik leef niet meer voor jou. In juni 2017 was hij deelnemer in het programma Beste Zangers, waarin hij diverse nummers van andere zangers/zangeressen vertolkte. Door zijn deelname aan het programma kwam Christian weer in de schijnwerpers, wat vele nieuwe boekingen van de zanger tot gevolg had.

In 2019 was Christian te zien als een van de 100-koppige jury in het televisieprogramma All Together Now. Daarnaast was Christian gastartiest tijdens de concerten van De Toppers in de Johan Cruijff ArenA. Op 15 mei presenteerde hij bij NPO Radio 2 zijn nieuwste single: Een leven lang.

Brabantse Wal Festival 2023
privacyverklaring
festival reglement

Contact

Prins Bernhardstraat 27
4631LL
Hoogerheide
Noord-Brabant
Nederland

info@brabantsewalfestival.nl

KvK nr: 50289624
Btw nr: NL822655913B01
Rabobank: NL94RABO0152144706 (IBAN)