Tribute to BMR  Showorkest

Special guest: Peter Koolen

Het is alweer iets meer dan 50 jaar geleden dat, in 1971, een vriendenclub in Hoogerheide een dweilorkest oprichtte met de naam ‘Blaos Mar Raok’. Het was tevens het eerste zelfstandige en onafhankelijke dweilorkest in Wjeeldrecht.

In de jaren tachtig groeide het uit tot ‘BMR Showorkest’, naar een voorbeeld van het 
populaire James Last orkest. Er kwamen optredens in Nederland en België en elk najaar, in oktober, presenteerde het  orkest zich met een muzikale showavond. 

Aanvankelijk in café/zaal De Arend met o.a. Franky Valjo, Andre Moss en Frank Evans/Frank Ashton.

Nadien in het toenmalige Trefpunt waar zij de uitdaging aangingen met de begeleiding van  artiesten als:

Frank & Mirella,  Maywood, Bonnie St. Claire, Peter Koolen en de Belgische  zangeres Mary Lee,  en als presentator Louis Minnebach.

BMR Showorkest trad ook regelmatig op bij bedrijfs- en muziekfeesten en begeleide o.a. Albert West en Maywood, Dennie Christian, en Peter Koolen werd vaste gastvocalist. In de loop der jaren heeft het orkest 30 tot 40 muzikanten gehad, maar in 1993 (2x11 jaar!!)  kwam door omstandigheden een einde aan dit mooie showorkest.


Eind 2019 kwam vanuit de organisatie van het Brabantse Wal Festival de vraag om nog 1  keer op te treden. Na zeer veel voorbereiding en het verwerken van de nodige tegenslagen  is men er in geslaagd om een gemotiveerde groep muzikanten op het podium te krijgen met  als werktitel: ‘Tribute to BMR Showorkest’, met muzikanten uit de oorspronkelijke  bezetting, en aangevuld met muzikale BMR relaties is er hard gewerkt om het oude  repertoire weer tot leven te brengen.Aanvankelijk was het de bedoeling om dit al te doen in 2021, naar aanleiding van de  oorsprong van Blaos Mar Raok, 50 jaar geleden. Nu is het eindelijk zo ver dat we weer eens 
kunnen genieten van de klanken van dit bijzondere gelegenheidsorkest.

Brabantse Wal Festival 2022
privacyverklaring
festival reglement

Contact

Prins Bernhardstraat 27
4631LL
Hoogerheide
Noord-Brabant
Nederland

info@brabantsewalfestival.nl

KvK nr: 50289624
Btw nr: NL822655913B01
Rabobank: NL94RABO0152144706 (IBAN)